Ontwerp zonder titel 69

Over ons

Specialist in handgeknoopte tapijten

Bent u op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig tapijt waar u letterlijk de rest van uw leven plezier van kunt beleven? Dan bent u bij Van Edel aan het juiste adres. Wij gelden al jaren als specialist in handgeknoopte tapijten, rechtstreeks afkomstig van ervaren ambachtslieden. Omdat ieder Buchara tapijt het resultaat is van handwerk, is ook ieder tapijt per definitie uniek.

De Buchara tapijten die u bij ons aanschaft zijn exclusief en duurzaam te noemen. Er wordt gebruik gemaakt van prachtige kleuren en uiteenlopende patronen. Zo is het haast alsof u een stuk kunst aan uw interieur toevoegt. Wie een handgemaakt, authentiek tapijt boven de in grote getalen, fabrieksmatig vervaardigde exemplaren verkiest, voegt een stuk karakter toe aan zijn woning.

Met de aanschaf van een Buchara tapijt maakt u ook een duurzame keuze. Hoe meubels en decoratieve items vervaardigd worden, wordt steeds belangrijker. Onze tapijten worden stuk voor stuk van natuurlijke materialen en met de hand gemaakt. Synthetische stoffen en de inzet van machines komen daar dus niet bij kijken.

PANA0096 1

Wij brengen eeuwenoude exclusiviteit naar uw woning

Wist u dat de handel in Buchara tapijten Europa reeds in de elfde eeuw bereikte? Pas echt populair werden de kleden in de zeventiende en de achttiende eeuw. Het toenmalige Perzië behoorde tot de superieure culturen wat betreft tapijtproductie.

Andere Oosterse landen begonnen al gauw met het eveneens creëren van tapijten. Echter hebben zij de kwaliteit van het Buchara tapijt nooit kunnen evenaren. Eeuwen geleden gold het Buchara tapijt wegens zijn exclusiviteit al als een statussymbool.

Exclusief is het tapijt anno nu nog steeds te noemen. Van Edel maakt het u mogelijk om deze exclusiviteit naar uw eigen woning te halen. We verwelkomen u graag in onze showroom, waar u kennis kunt maken met onze karaktervolle producten.

Uw woning in één keer een make-over

Met een Buchara tapijt geeft u uw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in uw huis een geheel nieuwe uitstraling.

Te combineren met vrijwel ieder vloertype

Heeft u laminaat op uw vloer liggen? Of heeft u een stenen of houten vloer? Ongeacht de ondergrond geeft een Buchara tapijt dat warme effect waarnaar u op zoek bent.

Eenvoudig in onderhoud

Met regelmatig stofzuigen houdt u het Buchara tapijt in goede conditie. Daarnaast is het raadzaam om het tapijt één keer in de drie jaar te laten reinigen door een specialist.

Ook voor aan de muur

Een Buchara tapijt aan uw muur vormt de origineelst denkbare wanddecoratie. Geliefde plekken zijn boven de bank of het bed.
Eerlijke prijzen

Met zorg gemaakte producten

De tapijten die u bij Van Edel kunt verkrijgen, worden met de grootst mogelijke zorg vervaardigd en voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. De tapijten worden door één of meerdere personen gemaakt. Dit betreft een arbeidsintensieve taak die wel jaren in beslag kan nemen. Voor een Buchara tapijt op bestelling houden wij dan ook twaalf maanden aan.

Een handgeknoopt tapijt onderscheidt zich door zijn kwaliteit. Vanzelfsprekend hangt hier ook een prijskaartje aan. Van Edel draagt eerlijkheid hoog in het vaandel. Dat betekent dat u bij ons krijgt wat u koopt en daar een gepaste prijs voor betaalt. Een prijs die niet hoger ligt dan noodzakelijk is en die de juiste beloning vormt voor de ambachtslieden die deze authentieke tapijten maken.

3 5
Onze producten van dichtbij bekijken

Van harte welkom in onze showroom

Met de informatie op onze website geven we u graag inzicht in de mogelijkheden die bij ons bestaan. Natuurlijk verkrijgt u een beter beeld wanneer u de tapijten van dichtbij kunt bekijken en voelen. Een bezoek aan onze showroom behoort tot de mogelijkheden!

Een Buchara tapijt is anders dan anders. Iets wat door iedereen wordt opgemerkt. In welke ruimte u een Van Edel tapijt ook plaatst, u kunt erop rekenen dat deze een ware eyecatcher wordt.

De zijde die wordt gebruikt, is zowel sterk als zacht: het beste van beide werelden. Dankzij het gebruik van materialen met vezels van de hoogste kwaliteit haalt u een duurzaam item in huis.

Buchara tapijten in hun meest traditionele vorm zijn overwegend rood en bevatten geometrische patronen. Modernere varianten worden ook in andere kleuren aangeboden.

De motieven op ieder tapijt worden over zijn gehele oppervlak herhaald en zijn stijlvolle afbeeldingen van zaken die het dagelijks leven van de lokale makers kenmerken.

Buchara tapijten hebben kenmerken die lijken op andere tapijtsoorten die in dezelfde regio worden gemaakt, maar weten zich met hun bijzondere details van alle andere soorten te onderscheiden.

Contact

Per telefoon, e-mail of contactformulier

Wilt u meer weten over de Buchara tapijten die u bij ons kunt aanschaffen, of wellicht een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dat kan telefonisch of per e-mail, maar ook middels het daarvoor bestemde contactformulier.